Politika privatnosti

I. Općenito

 

„Zagreb facts“ (dalje: „Zagreb facts“), poštuje privatnost svake osobe koja posjeti našu internetsku stranicu. Željeli bismo Vas obavijestiti o podacima koje Zagreb facts prikuplja i kako se oni upotrebljavaju. Također ćete saznati kako možete ostvariti prava koja vam kao ispitaniku pripadaju.

Sve izmjene ovih Pravila o zaštiti privatnosti bit će objavljene na ovoj stranici. Tako se u svakom trenutku možete informirati o tome koje podatke prikupljamo i kako ih koristimo.

 

II. Prikupljanje, uporaba i obrada osobnih podataka

 

„Zagreb facts“

 

Zagreb facts osobne podatke upotrebljava prvenstveno da bi korisnicima pružio pristup ovoj internetskoj stranici. Svaka daljnja obrada podataka odvija se samo temeljem drugih zakonskih obveza ili dopuštenja ili u slučaju da dotični korisnik Zagreb factsu da izričitu suglasnost.

 

Ova se Pravila o zaštiti privatnosti primjenjuju na sve osobne podatke koje prikupimo ili koje nam dostavite. „Osobni podaci“ podrazumijevaju sve podatke koji se odnose na identificiranu fizičku osobu ili fizičku osobu koju se može identificirati. Za obično pregledavanje naše internetske stranice niste dužni dostaviti nam vaše osobne podatke.

 

Osobne podatke prikupljamo kada:

 

Zatražite podršku u pogledu proizvoda;

Zatražite informacije ili materijale (npr. upute, obavijesti ili brošure);

Sudjelujete u anketama i ocjenjivanjima;

Sudjelujete u promotivnim, natjecateljskim i nagradnim aktivnostima;

Prijavite se na natječaj za posao ili dostavite vaš životopis;

Obratite nam se s pitanjima ili komentarima;

Sudjelujete u promotivnim aktivnostima na društvenim mrežama (Facebook, Instagram…)

Vrste osobnih podataka koje se prikupljaju mogu biti sljedeće:

Vaše ime i prezime;

Vaša funkcija i ime firme;

Vaša kućna adresa, adresa za slanje računa ili adresa na kojoj se nalazite (uključujući ime ulice, ime grada, države/županije, poštanski broj);

Adresa vaše e-pošte;

Vaš telefonski broj;

Ime oca;

Datum rođenja;

Radno iskustvo;

Stručna sprema;

Posjedujete li vozačku dozvolu;

Vrsta poslova za koje ste zainteresirani (ako se prijavljujete na natječaj za posao elektroničkim putem);

 

Sve druge informacije temeljem kojih je Zagreb facts omogućen fizički ili internetski kontakt s vama

 

Nadalje, dopušteno nam je zabilježiti vašu IP adresu preko koje se spajate na internet. IP adresa je jedinstveni identifikator kojeg uređaji koriste za identifikaciju i komunikaciju s drugim uređajima preko interneta.

 

Dopušteno nam je koristiti prikupljene osobne podatke za potrebe funkcioniranja naših internetskih stranica, s ciljem odgovaranja na vaše upite, za registriranje vaših upita, zahtjeva ili primjedbi, za obradu podataka iz molbi za posao, za slanje promotivnih materijala, s ciljem omogućavanja sudjelovanja u nagradnim igrama i anketama, te s ciljem izvršavanja zatraženih transakcija. Navedeno može uključivati i omogućavanje učinkovitije usluge za naše korisnike, pojednostavljivanje procedura korištenja stranica i usluga bez potrebe ponovnih unošenja istih informacija, provođenje istraživanja i analiza s ciljem poboljšanja kvalitete proizvoda, usluga i rješenja, prikazivanje sadržaja i oglasa krojenih prema vašim interesima i sklonostima u skladu s primjenjivim zakonom.

 

Nadalje, vaši se osobni podaci koriste i za našu komunikaciju s vama. Također možete očekivati određenu obvezatnu komunikaciju koja uključuje pisma dobrodošlice, informacije o tehničkim problemima te obavijesti korisničke podrške. U sklopu nekih naših usluga ponekad šaljemo pisma članovima. Isto tako, smijemo vas kontaktirati i obavijestiti o našim proizvodima i uslugama ili proizvodima i uslugama naših povezanih društava.

 

Ako ste odlučili primati naše promotivne materijale, vaši se podaci mogu koristiti (ali ne i otkrivati) s ciljem promicanja i oglašavanja dodatnih proizvoda, usluga i akcijskih ponuda koje nudimo mi i/ili naša povezana društva, a za koje smatramo da bi vam mogle biti interesantne. Vaš pristanak/privolu možete povući svakodobno, uz uvjet poštovanja zakonskih i ugovornih ograničenja i davanja razumnog roka. Ako želite povući pristanak, lijepo vas molimo da nam se javite na info@zagrebfacts.hr

 

Osobni podaci koji se prikupe preko interneta mogu se koristiti u kombinaciji s drugim informacijama koje nam dostavite putem, primjerice, registracije na newsletter, poziva za informiranje o proizvodima, u sklopu nagradnih igara i nagradnih natječaja ili na sajmovima.

 

III. Kolačići (cookies)

 

Kolačić je manja količina podataka koja uobičajeno uključuje jedinstveni identifikator kojeg računalo internetske stranice šalje pregledniku s vašeg računala ili mobitela te koja se potom pohranjuje na vašem uređaju. Svaka internetska stranica može slati vlastite kolačiće vašem pregledniku ako je to dopušteno postavkama preglednika, ali (s ciljem zaštite vaše privatnosti) vaš preglednik dopušta nekoj internetskoj stranici da pristupi samo onim kolačićima koje je vam internetska stranica već poslala, ne i kolačićima koje su vam poslale druge stranice. Kolačići bilježe informacije o vašim internetskim navikama i dopuštaju nam da krojimo internetske stranice prema vašim interesima.

 

Naše se internetske stranice koriste kolačićima. Ako onemogućite korištenje kolačića na vašem pregledniku, možda nećete biti u mogućnosti u potpunosti koristiti određene funkcije naše internetske stranice. Nadalje, mi se koristimo uslugama trećih strana za nadgledanje internetskog prometa, statistike, broja otvaranja oglasa i drugih aktivnosti s naših stranica. Uz naše odobrenje, te treće strane mogu koristiti kolačiće, naše zapise o korištenju stranice, internetske oznake i druge tehnologije nadgledanja s ciljem procjene načina korištenja naših internetskih stranica.

 

Trenutna verzija internetskih preglednika nudi napredne mogućnosti kontrole u pogledu postavljanja i trajanja naših kolačića i kolačića trećih strana. Potražite opciju „kolačići“ (cookies) u izborniku za pomoć korisnicima vašeg preglednika za više informacija o upravljanju kolačićima.

 

IV. Kako koristimo vaše podatke

 

Čuvamo povjerljivost vaših osobnih podataka. Obvezujemo se da ih nećemo prodati, iznajmiti ili dati u zakup drugima. Nećemo ih koristiti niti dijeliti bez vašeg prethodnog odobrenja na bilo koji drugi način osim kako je pojašnjeno u trenutku davanja podataka.

 

Dopušteno nam je pristupiti vašim osobnim podacima i/ili ih otkriti ako smatramo da je takva radnja potrebna u sklopu:

 

poštovanja zakonskih obveza ili obveza koje proizlaze iz nekog pravnog postupka,

poštovanja zahtjeva za otkrivanjem podataka koje pošalje policija ili neko vladino tijelo,

zaštite i obrane naših prava ili imovine (uključujući provođenje naših ugovora),

ili

postupanja u iznimnim okolnostima s ciljem zaštite osobne sigurnosti naših radnika ili javnosti

 

Moguće je da se mi ili naša povezana društva spojimo s drugim društvima, da nas druga društva preuzmu, da mi ili naša povezana društva preuzmemo imovinu drugih društava. Zahtjevat ćemo da se razina primjerene zaštite osobnih podataka održi i u sklopu ovakvih transakcija.

 

V. Privola

 

U mogućnosti ste odabrati želite li podijeliti vaše osobne podatke s nama ili ne. Obavijest koju vam šaljemo pri svakoj okolnosti prikupljanja osobnih podataka sadrži i detalje o svrsi prikupljanja podataka te vam u tom smislu može olakšati izbor.

 

Ako odlučite da nećete podijeliti osobne podatke preko interneta sukladno našem zahtjevu, i dalje ćete biti u mogućnosti posjetiti većinu naših internetskih stranica, ali možda nećete biti u mogućnosti pristupiti određenim mogućnostima, ponudama i uslugama koje zahtijevaju određenu međusobnu interakciju. Ako odlučite ostvariti odnos s nama ili s našim povezanim društvima, kao što su na primjer ugovorna ili poslovna suradnja, i dalje ćemo vas kontaktirati u pogledu te poslovne suradnje.

 

VI. Sigurnost vaših osobnih podataka

 

Ozbiljno shvaćamo povjerenje koje ste nam iskazali. S ciljem zaštite od neovlaštenih pristupa, zloupotrebe, otkrivanja ili promjene vaših osobnih podataka primjenjujemo odgovarajuće fizičke, tehničke i administrativne mjere. Fizička sigurnost namijenjena je sprječavanju neovlaštenog pristupa opremi baze podataka i medijima na kojima su zapisani sadržaji dokumenata. Zaštita od neovlaštenog korištenja (hakiranje) i drugih oblika neovlaštenog pristupa osigurava se elektroničkim sigurnosnim mjerama kao što su vatrozidi, ograničenja pristupu i enkripcije. Zagreb facts ograničava pristup osobnim podacima na one osobe koje unutar naše organizacije imaju određene poslovne zadatke u vidu održavanja i obrade osobnih informacija i podataka.

 

VII. Zadržavanje vaših osobnih podataka

 

Vaše osobne podatke zadržavamo onoliko dugo koliko bude bilo potrebno za ispunjavanje one svrhe za koju su prikupljeni te sukladno primjenjivim zakonima, a vaš će pristanak na isto ostati valjan i nakon raskida našeg odnosa.

 

VIII. Provođenje

 

Redovito ćemo provjeravati da je naša praksa usklađena s odredbama ovih Pravila za zaštitu privatnosti. Pozivamo vas da nam se obratite ako imate bilo kakve primjedbe vezano uz ova pravila ili naše postupanje s osobnim podacima na poveznice ili niže navedenu adresu. Naša je politika da kontaktiramo svakog pojedinog korisnika nakon što primimo njegova pitanja i upite u pisanom obliku. Sva ćemo pitanja vezano uz korištenje i otkrivanje osobnih podataka istražiti i nastojati riješiti sukladno odredbama ovih pravila.

 

IX. Kontakt

 

U ekonomski isplativim okvirima nastojimo čuvati potpune, ažurirane i točne podatke o vama. Ako nas želite kontaktirati, pristupiti, ažurirati ili ispraviti vaše osobne podatke, molimo vas da nam se obratite ili pošaljete upit na:

 

Adresa e-pošte: info@zagrebfacts.hr

 

Kada nas budete kontaktirali molimo vas da nam dostaviti i vaše ime, adresu, adresu e-pošte koju ste ostavili na našim stranicama te opis okolnosti u kojima ste nam dostavili podatke (na primjer, sudjelovanje u nagradnoj igri ili nagradnom natječaju, prijava na natječaj za posao, itd.). Nastojat ćemo u najkraćem razumnom roku učiniti rečene izmjene osobnih podataka.

 

Radi zaštite vaše privatnosti i sigurnosti, nastojat ćemo poduzeti razumne korake s ciljem provjeravanja vašeg identiteta prije nego vam odobrimo pristup ili promijenimo podatke koji se nalaze kod nas.