O Zagreb factsu

O Zagreb factsu

 

Serbus, dragi naši!

 

Dobro došli na Zagreb facts.

 

Zagrebački brend koji bu vam kroz štiklece, šprehe i zanimljivosti otkril sve kaj o Zagrebu niste znali.

 

Ljubav prema Zagrebu bute osjetili u objavama koje buju vas razveselile nakon čitanja, zaintrigirale da pročitate i saznate još. Stalno učimo o drugima, a gotovo nikad o vlastitu zavičaju. Imamo se čim ponositi, a to bu Zagreb facts kroz razne štosne objave pokazal i dokazal.

 

Puno bute toga otkrili po prvi put.

 

Znate onu ulicu kojom se često špancirate? Baš ta ulica ziher ima nekaj neotkriveno pokraj čega svakodnevno prolazite, a to kaj krije bute otkrili na Zagreb facstu.

 

Koja je razlika kad na semaforu piše da tramvaj dolazi za sedam minuta i u 18:45.

 

Di su se zagrebačke coprnice svake noći sastajale?

 

Koja je pozadina priče o potopljenom Fićeku u pothodniku u Miramarskoj?

 

Ziher landrate po cele dane, ne znate kam ste deli miščafl jer ste se žurili na plac po grincajg za anjgemahtec (neko veli i ajngemahtes). Ovak se nekad šprehalo gotovo svakodnevno, no danas se ove riječi čuju rjeđe.

 

Sat purgerskog otkriva štosne zagrebačke izraze i riječi koje buju vas razveselile i otpeljale u neki drugačiji Zagreb. Navek bu vas čekalo mesto u našem razredu, tak da se vrnite i škicnite kaj ima novoga.

 

I nakon svega… kak’ je i zakaj nastal Zagreb facts?

 

Troje je studenata godine 2013. osmislilo seminarski projekt koji će svim zaljubljenicima u Zagreb otkriti njegovu jedinstvenost. Ono kaj je trebalo trajati samo jedan ljetni semestar, pretvorilo se u simpatični digitalni zagrebački arhiv koji se svakodnevno nadopunjuje raznim pričama i zanimljivostima.

 

To su tijekom svih ovih godina prepoznali brojni fanovi na društvenim mrežama kojih je više od stotinu tisuća. Vjerno prate svaku novu priču koja otkrije nekaj štosno o najdražem gradu.

 

Zakaj Zagreb facts?
Zato kaj Zagreb imate rad, a i on vas!